Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2016

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-Διαμαρτυρία του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών,για τα αδέσποτα σκυλιά

Τα τελευταία δύο χρόνια εμείς οι διδάσκοντες του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών είμαστε υποχρεωμένοι να «συμβιώνουμε» με ένα σημαντικά μεγάλο αριθμό αδέσποτων σκύλων. Περί τους δέκα με δεκαπέντε σκύλους βρίσκονται στους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης όπου στεγάζεται και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών. Αυτά τα αδέσποτα σκυλιά μπαινοβγαίνουν στις...
αίθουσες διδασκαλίας, βρίσκονται έξω από τα γραφεία μας, είναι μέσα στο χώρο του κυλικείου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, πίνουν νερό μέσα από τις τουαλέτες που χρησιμοποιούνται από μέλη ΔΕΠ και φοιτητές / φοιτήτριες και
αφήνουν τις ακαθαρσίες τους στους κοινόχρηστους εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους του κτιρίου. Πολύ συχνά φοιτητές φοβούμενοι από την παρουσία των σκύλων ζητούν τη βοήθειά μας προκειμένου να εισέλθουν στο κτίριο και στις αίθουσες διδασκαλίας. Το πρόβλημα αυτό επιτείνεται κατά τις απογευματινές, βραδινές και πολύ πρωινές ώρες όπου οι σκύλοι συχνά σχηματίζουν αγέλη. Η συμπεριφορά αυτή δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας και φόβου σε εμάς και στους φοιτητές μας με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται η μετακίνηση προς τους χώρους στάθμευσης των αυτοκινήτων, προς τη στάση λεωφορείων, προς το φοιτητικό εστιατόριο ή και άλλα κτίρια της Πανεπιστημιούπολης. Μας έχει επίσης καταγγελθεί ότι οι φοιτητές επιλέγουν μαθήματα που δεν διδάσκονται κατά τις απογευματινές ώρες φοβούμενοι τις αγέλες των σκύλων. Άλλοι δε αποφεύγουν για τον ίδιο λόγο να προσέρχονται στο εστιατόριο.Τον τελευταίο καιρό οι αναίτιες επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων εναντίον φοιτητών και μελών ΔΕΠ έχουν αυξηθεί. Αρκετά από αυτά τα περιστατικά έχουν καταγραφεί και στα Επείγοντα Περιστατικά των Νοσοκομείων της πόλης. Έχουμε κατ’ επανάληψη ενημερώσει τον Κοσμήτορα της Σχολής, αλλά και τη Διοίκηση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για το έντονο πρόβλημα με το οποίο είμαστε υποχρεωμένοι να ζούμε.Θεωρούμε ότι η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και πιστεύουμε ότι είναι θέμα χρόνου να συμβεί ακόμη και κάποιο θανατηφόρο περιστατικό από τις επιθέσεις των αδέσποτων σκύλων.
Καταγγέλλουμε προς κάθε αρμόδιο:
(α) την έλλειψη συνθηκών ασφάλειας και υγιεινής που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι και οι φοιτητές στους χώρους του κτιρίου της Κεντρικής Βιβλιοθήκης και γενικότερα της Πανεπιστημιούπολης.
(β) τη μη λήψη επαρκών μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της παρουσίας και επιθετικής συμπεριφοράς αδέσποτων σκύλων.
Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση των αδέσποτων σκύλων από το κτίριο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης, τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του προβλήματος και τη δημιουργία συνθηκών ασφάλειας για όλους όσους βρίσκονται στην Πανεπιστημιούπολη με ταυτόχρονο σεβασμό στα δικαιώματα των ζώων.
Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα