Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

Γιάννενα: Αστείες δικαιολογίες για τα κλειστά ταμεία

Αποφασισμένος να επιβάλει ποινές σε όσους υπαλλήλους της ΔΕΥΑΙ δε βρέθηκαν στην εργασία τους την Πέμπτη, επικαλούμενοι αδυναμία μετακίνησης λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, εμφανίζεται ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΙ Μάκης Χρυσοστόμου, έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου και προέδρου της επιχείρησης.

Το θέμα ίσως και να μην είχε πάρει τόσο μεγάλες διαστάσεις, καθώς πολλοί ήταν οι εργαζόμενοι σε δημόσιες και δημοτικές υπηρεσίες που δε βρέθηκαν στις θέσεις τους τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο το ότι οι πολίτες έβρισκαν κλειστά τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ, ενώ οι ίδιοι κατάφερναν να βγουν από το σπίτι τους για να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι.


Από το απόγευμα της Πέμπτης, ο κ. Χρυσοστόμου ξεκαθάρισε πως το ζήτημα δεν πρόκειται να περάσει χωρίς συνέπειες και σε δηλώσεις του στον τηλεοπτικό σταθμό ITV προανήγγειλε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ιδιαίτερα αιχμηροί ήταν και οι χαρακτηρισμοί του.
«Δυστυχώς τα ταμεία της επιχείρησης δεν άνοιξαν χθες, γιατί κάποιοι υπάλληλοι, χωρίς να ενημερώσουν κανέναν δεν προσήλθαν στη δουλειά τους. Ζήτησα ήδη από την υπηρεσία και τους προϊσταμένους τα ονόματα όσων απουσίαζαν και με εντολή του δημάρχου θα διενεργηθεί ΕΔΕ και οι ποινές που θα τους επιβληθούν θα κοινοποιηθούν και στα μέσα ενημέρωσης.
Δε γίνεται να κοροϊδεύουν τους πολίτες και τη διοίκηση. Είναι αδιανόητο να ήρθαν την Τετάρτη με τη χιονόπτωση και να μην πάτησαν το πόδι τους την Πέμπτη.
Δε νοείται κάποιοι που μένουν στο κέντρο να μην μπορούν να μετακινηθούν είτε με τα πόδια, είτε με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, είτε με αλυσίδες στα αυτοκίνητά τους. Οι υπάλληλοι στα ταμεία και στις βλάβες έπρεπε να βρίσκονται κανονικά στις θέσεις τους.
Δηλαδή οι υπάλληλοι που άνοιξαν τον βιολογικό ή που δούλεψαν στην Κρύα είναι κορόιδα; Δεν πρόκειται να χαριστούμε σε κανέναν, ίσως μάλιστα συγκαλέσουμε και έκτακτο Δ.Σ. για το θέμα αυτό.
Ο κόσμος υποφέρει, έρχεται να πληρώσει και να εξυπηρετηθεί και αυτοί κρύβονται ή ανεβάζουν φωτογραφίες στο Facebook δείχνοντας πόσο ωραία περνούν στα χιόνια. Και θα ελεγχθούν και θα τιμωρηθούν», τόνισε ο κ. Χρυσοστόμου.
ΚΑΚΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ
Τη Δευτέρα ο κ. Χρυσοστόμου θα έχει συνάντηση με την πρόεδρο των εργαζομένων στη ΔΕΥΑΙ και τον εκπρόσωπό τους στο διοικητικό συμβούλιο, αν και δε φαίνεται διατεθειμένος να υπαναχωρήσει.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στο διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης προσπάθησε να καλύψει τους συναδέλφους του και να μιλήσει για κακό συντονισμό, που οδήγησε στο να μείνουν κλειστά τα ταμεία της ΔΕΥΑΙ τόσο στη Ριζάρειο, όσο και στην οδό Αβέρωφ.
«Πολλοί συνάδελφοι μένουν περιφερειακά, άλλοι είχαν πρόβλημα με τα παιδιά τους επειδή τα σχολεία έμειναν κλειστά. Όσοι μπορούσαν να έρθουν, ήρθαν.
Ήταν απότομο το φαινόμενο, γρήγορο και εγκλώβισε πολλούς», τόνισε, κάνοντας λόγο για κακό συντονισμό, καθώς θα μπορούσαν να είχαν βρεθεί λύσεις. Ο κ. Μασσαλάς υποστήριξε, πάντως, πως οι εργαζόμενοι είχαν ειδοποιήσει τους προϊσταμένους τους για την απουσία τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα