Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2017

Τα Γιάννινα τιμούν τον Πολιούχο τους… Με άμαξα η εικόνα του Αγίου

Αργά το απόγευμα και υπό βροχή, ξεκίνησαν οι εκδηλώσεις εορτασμού της μνήμης του Αγίου Γεωργίου, του Πολιούχου των Ιωαννίνων.
Με την άμαξα μεταφέρθηκε η εικόνα του Αγίου, από το «Σπίτι του Άι Γιώργη» στο εικονοστάσι που βρίσκεται στην πύλη του Κάστρου. Εκεί τελέστηκε δέηση από τον Μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, παρουσία δεκάδων πιστών, που αψήφησαν την βροχή και το κρύο.
Στην συνέχεια η εικόνα μεταφέρθηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Πλατεία Πάργης για να ακολουθήσει Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και Αγρυπνία. Οι εκδηλώσεις κορυφώνονται την Τρίτη με την δοξολογία και την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου.

aigkastro
aigkastro2
aigkastro3
aigkastro4
aigkastro5
aigkastro6
aigkastro7
aigkastro8
Ο Άγιος Γεώργιος, απαγχονίστηκε από τους Τούρκους σε ηλικία 30 ετών, στις 17 Ιανουαρίου 1838, στον πλάτανο που υπήρχε στην τοποθεσία Κουρμανιό, κοντά στην πύλη του κάστρου της πόλης, όταν αρνήθηκε να απαρνηθεί τον Χριστιανισμό.
Αν και το σώμα του Αγίου έμεινε μέρες κρεμασμένο, δεν αλλοιώθηκε, ενώ ταυτόχρονα ένα φωτεινό σημάδι ήταν μόνιμα πάνω από το κεφάλι του τις νύχτες και έγιναν πολλά θαύματα σε ασθενείς.
Αυτά έπεισαν τους Τούρκους να αποδεχθούν την αγιότητα του Αγίου Γεωργίου και έδωσαν εντολή να ενταφιαστεί με τις μεγαλύτερες τιμές, κάτι που έγινε από τον τότε μητροπολίτη Ιωακείμ, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου.
Η ανακομιδή των Λειψάνων του Αγίου Γεωργίου, έγινε το 1971.
ΠΗΓΗ EPIRUSPOST 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα