Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

Πέμπτη, 17 Νοεμβρίου 2016 Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Ηπείρου!

Αύριο σε δικαστήριο των Ιωαννίνων έρχεται στο φως μια από τις πιο σοβαρές υποθέσεις παρανομιών που σημειώθηκαν σε ιδιωτικά σχολεία το τελευταίο διάστημα. Στο εδώλιο του κατηγορούμενου θα καθίσουν τέσσερις ιδιοκτήτες μεγάλου ιδιωτικού σχολείου της Ηπείρου για λειτουργία εκπαιδευτηρίου χωρίς άδεια και για χορήγηση παράνομων τίτλων σπουδών τουλάχιστον τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Τούτο σημαίνει ότι δυστυχώς εκατοντάδες τίτλοι σπουδών βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα, γεγονός που θα έχει οδυνηρές συνέπειες για...

γονείς και μαθητές που δεν φέρουν καμία ευθύνη. Ως μάρτυρας κατηγορίας θα παρασταθεί ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ Μ. Κουρουτός, ο οποίος έχει πλήρη γνώση των αδικημάτων που έχουν διαπραχθεί με βάση επίσημα έγγραφα που έχουν εκδοθεί από εποπτικές αρχές της πολιτείας.Σε ανακοίνωση της η ΟΙΕΛΕ αναφέρει μεταξύ άλλων, ότι "τα τελευταία χρόνια υπάρχει στενή διασύνδεση επιχειρηματικών κύκλων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ιδιωτικής εκπαίδευσης με εκπροσώπους των «θεσμών» στη χώρα. Είχαμε καταγγείλει πρόσφατα ότι ο πατέρας απερχόμενου στελέχους του ΔΝΤ στην Ελλάδα υπήρξε για 25 χρόνια διευθυντικό στέλεχος δύο εκ των μεγαλύτερων συγκροτημάτων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων, του Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη και του Κολλεγίου Αθηνών. Γι' αυτό το λόγο οι εκπρόσωποι των δανειστών έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στην ψήφιση της ρύθμισης Αρβανιτόπουλου που απορρύθμισε πλήρως την ιδιωτική εκπαίδευση και από τις αρχές του 2015 αντιτάσσονταν σθεναρά σε κάθε απόπειρα επαναφοράς της κρατικής εποπτείας στο χώρο. Σήμερα όμως τα μέλη της τρόικα στην Ελλάδα έρχονται να επιτελέσουν μια ακόμα πιο σκοτεινή λειτουργία. Εμμένοντας στην κατάργηση του νόμου Φίλη για την ιδιωτική εκπαίδευση έχουν ως πραγματικό σκοπό να αρθεί κάθε ρυθμιστική παρέμβαση νομιμότητας εκ μέρους του κράτους προκειμένου α) να επανέλθει το καθεστώς πλήρους ασυδοσίας στα ιδιωτικά σχολεία και να συνεχιστεί το όργιο της έκδοσης παράνομων τίτλων, της μαύρης εργασίας και της φοροδιαφυγής και β) να κουκουλωθούν ανοιχτές περιπτώσεις σοβαρότατων παρανομιών σε πολύ μεγάλα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της ελίτ στην Αθήνα που, αν φτάσουν στη δικαιοσύνη, θα προξενήσουν πάταγο".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα