Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2016

Οι δηλώσεις Τσελέντη, οι φήμες για τους σεισμούς και οι θεωρίες συνωμοσίες…

akis tselentisΠριν καλά καλά καταλαγιάσει ο φόβος από τους τελευταίους σεισμούς και πριν κοπάσουν οι θεωρίες συνωμοσίες που είχαν πάρει τη μορφή χιονοστιβάδας, ήρθαν οι δηλώσεις του γνωστού σεισμολόγου Άκη Τσελέντη, για να ανάψουν νέες φωτιές.


Ο κ. Τσελέντης μπορεί ως ένα βαθμό να είπε το αυτονόητο... Ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι μία σεισμογενής χώρα και οι επιστήμονες αναμένουν μέσα στον επόμενο χρόνο μεγάλο σεισμό...

Προχώρησε όμως ένα βήμα παραπέρα... Κι ήταν το βήμα αυτό που προκαλεί την αναστάτωση, καθώς αντισεισμική παιδεία, αλλά και γενικότερα παιδεία, δεν υπάρχει..

Ο Διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανέφερε ότι υπάρχουν δύο περιοχές, οι οποίες είναι εν δυνάμει εστίες σεισμικών δονήσεων και συμπλήρωσε ότι έχει ενημερωθεί σχετικά η πολιτεία.

Το απόσπασμα αυτό ήταν που έβαλε φωτιές και επανέφερε στα Γιάννινα τις θεωρίες συνομωσίας...

Με δεδομένο το κλίμα που είχε δημιουργηθεί τις προηγούμενες ημέρες, ήταν πολύ εύκολο να επανέλθουν τα ερωτήματα και μαζί η βεβαιότητα πολλών ότι «κάτι ξέρουν και το κρύβουν».

Κι όλα αυτά όταν η περιοχή έχει περιέλθει σε μία απολύτως φυσιολογική μετασεισμική περίοδο, με τους επιστήμονες εδώ και μέρες να μιλούν ξεκάθαρα αλλά πολλοί να τους ακούν κι ελάχιστοι να τους εμπιστεύονται.


Το πιο τρομακτικό όμως, είναι η ευκολία με την οποία διακινούνται σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα οποία αναμεταδίδονται με ταχύτητα φωτός...

Το βέβαιο πάντως είναι ότι καμία τοπική αρχή, ούτε Δήμος, ούτε Περιφέρεια, έχει την παραμικρή ενημέρωση για επικείμενο σεισμό, όπως λέγεται ευρέως μετά τις δηλώσεις του κ. Τσελέντη...

Ο διευθυντής του Γεωδυναμικού, ίσως να μην μπορούσε να φανταστεί τον πανικό που θα προκαλούσαν οι δηλώσεις του, όμως κατάφερε να κάνει μία ολόκληρη χώρα να αναρωτιέται και να αγωνιά...

Φυσικά, αν η πολιτεία έχει τέτοια ενημέρωση, αναλαμβάνει στο ακέραιο την ευθύνη... Αλλά πρώτα και κύρια έχει ευθύνη να «παιδεύσει» τους πολίτες... Και βέβαια δεν χρειάζεται να γίνουμε όλοι οι Έλληνες σεισμολόγοι, αλλά επιβάλλεται η στοιχειώδης γνώση και η αντισεισμική παιδεία..

Είναι η καλύτερη ασπίδα απέναντι σε σενάρια τρόμου, φαντασίας, συνωμοσίας και άλλων...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα