Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

Κουραμπιέδες για αρχάριους

Τι χρειαζόμαστε:
250 γρ. μαργαρίνη (να είναι μαλακιά)
250 γρ. βούτυρο (μαλακό να είναι)
1/2 κούπα ζάχαρη άχνη
5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 μπέικιν
1 βανίλια

Πώς το κάνουμε:
Αναμιγνύουμε τα δύο βούτυρα μαζί, προσθέτουμε έπειτα την άχνη και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.

Προσθέτουμε το μπέικιν και τη βανίλια.
Έπειτα σιγά σιγά προσθέτουμε το αλεύρι δεν παραζυμώνουμε.
Δουλεύουμε μέχρι να ξεκολάει το μίγμα από τα τοιχώματα του μπολ.
Φτιάχνουμε τους κουραμιέδες με κουπ πατ ή με το χέρι μας δίνοντας διάφορα σχήματα.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στις αντιστάσεις για 30 λεπτά ακριβώς.
Λίγα μυστικά ακόμα
Μόλις βγούν από το φούρνο έτσι όπως είναι ζεστοί τους ρίχνουμε από πάνω, άχνη κοσκινίζοντας την στο σουρωτήρι.
Εάν θέλετε μπορείτε να τους κάνετε γεμιστούς με σοκολάτα. Στο βήμα 5, την ώρα που φτιάχνουμε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλουμε, ενσωματώνουμε ενα μικρό κοματακι σοκολάτα κουβερτουρα. Όταν κρυώσουν μπορούμε να λιώσουμε σοκολάτα και να τους περιχύσουμε και ίσως να πασπαλίσουμε με ξηρούς καρπούς της αρεσκειας μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα