Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου 2016

Ο Δήμος επιδοτεί το Αστικό… Φτηνότερο το εισιτήριο για τα χωριά!

Φτηνότερη θα γίνει η μετακίνηση από και προς τα χωριά του Δήμου Ιωαννιτών καθώς η Δημοτική Αρχή αποφάσισε να προχωρήσει στη γενναία επιχορήγηση του Αστικού ΚΤΕΛ, με την γνωστή από το παρελθόν μέθοδο της «επιδότησης εισιτηρίου».

Δεν θα ισχύει το ίδιο βέβαια και για τους κατοίκους της πόλης, καθώς το εισιτήριο αυτό δεν θεωρείται ακριβό, όπως άλλωστε συμβαίνει και με το νερό ή τα δημοτικά τέλη!!!

Η πρόταση που έγινε απόφαση, περιλαμβάνονταν στην εισήγηση για τον προυπολογισμό του 2017.



Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών την χαρακτήρισε ως «μία ουσιαστική παρέμβαση κοινωνικής πολιτικής που θα ελαφρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς από μια σημαντική δαπάνη».

Σύμφωνα με τη μελέτη που έχουν εκπονήσει Δήμος και Αστικό ΚΤΕΛ, οι κάτοικοι όλων των χωριών που εξυπηρετούνται από το Αστικό ΚΤΕΛ θα πληρώνουν 0,50 ευρώ λιγότερο για κάθε διαδρομή για όλο το 2017.

Η διαφορά αυτή θα επιβαρύνει το Δήμο ο οποίος θα πληρώσει ένα ποσό της τάξης των 115.000 ευρώ για ένα έτος για να καλύψει το συνολικό αντίτιμο του εισιτηρίου.

Η σύμβαση που θα κατατεθεί για ψήφιση στο ΔΣ τον Ιανουάριο, θα προβλέπει και πρόσθετα ανταποδοτικά οφέλη για το Δήμο που θα περιλαμβάνουν νέα δρομολόγια, πύκνωση των υφιστάμενων δρομολογίων όπου υπάρχει ανάγκη, μεταφορά μαθητών χωριών που δεν εξυπηρετούνται αυτή τη στιγμή.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως έγινε γνωστό στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχει ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών του 2ου Γυμνασίου Ανατολής και των μαθητών της Γορίτσας στα σχολεία τους με μισθωμένα από το Δήμο λεωφορεία.

http://www.epiruspost.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα