Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Τι Απέγινε Το Άλογο ...Που Τριγυρνούσε Εξαντλημένο ....

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση της Animal Action Ioannina  στο facebook :
"Την Παρασκευή το πρωί έλαβαν  τηλεφώνημα πως το άλογο βρίσκεται στο Σταυράκι ξαπλωμένο στην άκρη του δρόμου.
Η πρόεδρος του συλλόγου με μέλος του Ιππικού Όμιλου Φιλίππων πήγαν στη περιοχή όπου είδαν το άλογο να ξεψυχάει.
Οι συνθήκες στις οποίες ζούσε δεμένο σε χωράφι στη βροχή και στο κρύο, και η αδιαφορία των κατόχων του, το έκαναν να καταρεύσει ακόμη μία φορά.

Φανερά υποσιτισμένο, 100 - 120 κιλά λιγότερα απο ότι έπρεπε να είναι το κανονικό του βάρος, με πληγές, με αφόρητους πόνους απο κολικούς, δεν του είχε απομείνει δύναμη να παλέψει να ζήσει.
Απο το προηγούμενο Σάββατο που πολίτης το είδε να καταρρέει και κατήγγειλε το περιστατικό στην αστυνομία και σε εμάς, και με τους ιδιοκτήτες του να το παρουσιάζουν ως τραυματισμένο, μέχρι την Παρασκευή, το άλογο δεν είχε λάβει καμμία κτηνιατρική βοήθεια.
Το χειρότερο ενώ το έβλεπαν στην κατάσταση που δεν μπορούσε να σταθεί όρθιο και να σπαρταράει απο τους κολικούς, του έβαζαν σέλα να τους πάει βόλτα.
Το άλογο έπεφτε συνεχώς.

Ήρθαν  σε επαφή με κτηνιάτρους της πόλης να βρούν τα φάρμακα που θα του έσωζαν τη ζωή, και μόλις τα έδωαν , ο μικρός ξαναγύρισε κοντά τους.
Σηκώθηκε, προσπαθούσε να σταθεί με όση δύναμη είχε, έκαναν  μικρές βόλτες και κάθε λεπτό που περνούσε ήταν και καλύτερα.

Το πανέμορφο άλογο βρίσκεται στον Δημήτρη, εθελοντή πολίτη και κάτοχο αλόγων που προσπαθούσε μαζί μας να κρατήσουμε το άλογο στη ζωή, και πρόσφερε φιλοξενία στον μικρό.
Η υπόθεση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα