Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2016

SUCCESSIVE EARTHQUAKES ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!

Successive Earthquakes δηλαδή διαδοχικούς, συνεχόμενους σεισμούς, αναμένεται να έχουμε σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις των σεισμολόγων τις επόμενες ώρες και μέρες στον Ελλαδικό χώρο. Οι σεισμοί στο Κιλκίς τις τελευταίες μέρες, ανησύχησαν τους κατοίκους, αλλά τώρα προβληματίζουν και τους επιστήμονες.

Οι σεισμοί ωστόσο συνεχίζουν και επιμένουν σε Ιωάννινα και Κιλκίς κάτι που σπάνια συναντάτε σε σεισμούς στη χώρα μας και ιδιαίτερα σε τέτοια μεγέθη.. Το γεγονός μάλιστα ότι δεν έχουν σημειωθεί μετασεισμοί στο Κιλκίς προβληματίζει έντονα τους πάντες...
Η γη άρχισε να κουνιέται και πάλι στη Θεσσαλονίκη μετά από σεισμό που σημειώθηκε και πάλι κοντά στην περιοχή του Κιλκίς. Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας η νέα δόνηση έχει μέγεθος 4,7 Ρίχτερ και εστιακό βάθος 5 χιλιομέτρων.
Ψυχραιμία συνιστά στους πολίτες ο Διευθυντής Ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σεισμολόγος Γιώργος Δρακάτος, όσον αφορά στις προβλέψεις για επικείμενο μεγάλο σεισμό ακόμα και 7 Ρίχτερ που έχουν κάνει το τελευταίο διάστημα συνάδελφοί του σεισμολόγοι.
Μάλιστα ο κ. Δρακάτος τόνισε πως θα πρέπει ο κόσμος να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις Αρχών και Φορέων και όχι να ακούει κάθε σεισμολόγο που εκφράζει μια προσωπική άποψη. Και αυτό γιατί είναι πιθανό να είναι δύο διαφορετικά πράγματα, ακόμα και αν αυτό το πρόσωπο που την εκφράζει, είναι σε κάποια σημαντική θέση.
Ο Γιώργος Δρακάτος είπε: "Η Δυτική Ελλάδα είναι μια περιοχή με πολύ υψηλή σεισμικότητα άρα ο κόσμος είναι προετοιμασμένος, χρειάζεται ψυχραιμία και να παρακολουθεί μόνο επίσημες ενημερώσεις. Δε χρειάζεται να ακούει διάφορα πράγματα που διατυπώνονται από τον καθέναν. Υπάρχουν επίσημες αρχές και δεν εννοώ μόνο το Αστεροσκοπείο, υπάρχει το Πανεπιστήμιο Πατρών, κρατικοί φορείς, Περιφέρειες κλπ. Αυτό που προτείνω στον κόσμο είναι να ακούει επίσημες ανακοινώσεις και όχι τι λέει ο κάθε Δρακάτος, γιατί μπορεί να είναι και δύο διαφορετικά πράγματα. Στην επίσημη ανακοίνωση υπάρχει μια συνεκτίμηση όλων των επιστημόνων του Ινστιτούτου. Μπορεί κάποιος από εμάς να έχει μια άλλη άποψη, η οποία επιστημονικά να είναι απόλυτα σεβαστή, όμως δεν είναι επίσημη άποψη".
Ο Ευθύμης Λέκκας, Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Πρόεδρος του ΟΑΣΠ, μίλησε στο star.gr και περιέγραψε όλα τα χαρακτηριστικά της σεισμικής δραστηριότητας στο Κιλκίς, που γίνεται αισθητή και στις γύρω περιοχές.
«Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 7 χλμ. και σημειώθηκε 10 χλμ. βορείως του Κιλκίς. Έγινε αισθητός στο Κιλκίς, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στις υπόλοιπες περιοχές σε μια ακτίνα 40-50 χλμ.» περιέγραψε ο κ. Λέκκας και επισήμανε:
«Είναι συνέχεια του σεισμού των 5,2 βαθμών που είχαμε στις 15 Οκτωβρίου (στην Ήπειρο). Έκτοτε η περιοχή είναι σε μερική διέγερση. Παρόλα αυτά δεν βλέπουμε να υπάρχουν μεγάλα μεγέθη». Τόνισε δε, ότι «τα μεγέθη είναι χαμηλά και διατηρούνται χαμηλά».
Ο Καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής & Εφαρμοσμένης Γεωλογίας, ο οποίος κατανοεί και την έντονη ανησυχία των κατοίκων, αποκάλυψε το εξής για την μετασεισμική δραστηριότητα στο Κιλκίς : «Θα διαρκέσει για κάμποσες εβδομάδες ακόμα, αλλά με μικρά μεγέθη, όπως και στα Γιάννενα». Μάλιστα, ο κ. Λέκκας εκτιμά ότι δεν θα ξεπεράσει τον ένα μήνα.
Το ρήγμα που ενεργοποιήθηκε είναι σχετικά μικρό για τα δεδομένα της Ελλάδας και είχε μεγάλο χρονικό διάστημα να δώσει «σημάδια», επισήμανε ο καθηγητής Ευθύμης Λέκκας.
Τέλος, τόνισε ότι «Ο ΟΑΣΠ και τα σεισμολογικά ιδρύματα της χώρας παρακολουθούν την εξέλιξη του φαινομένου. Δεν φαίνεται κάτι που να μας ανησυχεί».

ΖΩΝΤΑΝΑ ΟΙ ΣΕΙΣΜΟΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα