Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Σάββατο 31 Δεκεμβρίου 2016

«Μαγνήτης» τα Γιάννενα και την Πρωτοχρονιά!


Φαίνεται πως κερδίζουν το στοίχημα -και με το παραπάνω- οι επαγγελματίες τουρισμού των Ιωαννίνων, όσον αφορά την επισκεψιμότητα στην περιοχή μας την φετινή εορταστική περίοδο.
Μετά τις μέρες των Χριστουγέννων, που ολόκληρος ο Νομός κατακλύστηκε από επισκέπτες, άρχισε να καταφθάνει και το δεύτερο κύμα των εκδρομέων για την Πρωτοχρονιά! Η εορταστική περίοδος θα κλείσει την άλλη εβδομάδα, με την αργία των Θεοφανείων, η οποία δημιουργεί ένα ακόμη τριήμερο με υψηλές προσδοκίες στους τοπικούς φορείς. Ωστόσο, οι ταξιδιώτες θα πρέπει να επιδεικνύουν μεγάλη προσοχή στο οδικό δίκτυο, αφού η κακοκαιρία σαρώνει σχεδόν όλη τη χώρα, με χιόνια σε κάποιες περιοχές και σε κάποιες άλλες, όπως η Ήπειρος, με δυνατούς  ανέμους και ισχυρό παγετό.

Μένουν ικανοποιημένοι…
Με τις καλύτερες εντυπώσεις μένουν όσοι επισκέπτονται την περιοχή μας κυρίως για τις παρεχόμενες υπηρεσίες, οι οποίες κατά γενική ομολογία έχουν βελτιωθεί σημαντικά. Η συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, Δήμου, Περιφέρειας, Ξενοδόχων, Επιμελητηρίου κ.α. φαίνεται πως αποδίδει καρπούς στην προσπάθεια για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της πόλης μας.
Σημαντικός παράγοντας στην αύξηση του τουρισμού, παρά το γενικότερο δυσμενές οικονομικό κλίμα που επικρατεί στην Ελλάδα, είναι αναμφίβολα η πιο εύκολη πρόσβαση στην περιοχή μας. Μετά την Εγνατία Οδό που έδωσε μεγάλη ώθηση στην προσέλκυση επισκεπτών από την Βόρεια Ελλάδα, ήδη και με την παράδοση τμημάτων της Ιόνιας Οδού, άνοιξε ο δρόμος και προς τη Νότια Ελλάδα.
Η αγορά…
Στο μεταξύ, σε γιορτινό κλίμα κινείται όλη η πόλη, με την αγορά να λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, περιμένοντας τους καταναλωτές για τα τελευταία ψώνια της χρονιάς. Σήμερα τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά από τις 9 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. και από τις 5.30 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. Αύριο, παραμονή Πρωτοχρονιάς η αγορά θα λειτουργεί από τις 9 το πρωί μέχρι τις 3.30 μ.μ. Κυριακή και Δευτέρα τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ενώ από την Τρίτη, 3 Ιανουαρίου επανέρχεται το κανονικό ωράριο.
Ας σημειωθεί, ότι «πεζοδρομούνται» και πάλι, αύριο Σάββατο, παραμονή της Πρωτοχρονιάς οι οδοί Χ. Τρικούπη και Ανεξαρτησίας, από τις 10 το πρωί και μέχρι τις 3.30 το απόγευμα. Ώρες μεγάλης κίνησης στην αγορά, δύο μεγάλοι εμπορικοί δρόμοι των Ιωαννίνων θα είναι και πάλι ελεύθεροι από αυτοκίνητα. Σε συνδυασμό με τους υφιστάμενους πεζόδρομους, οι πεζοί ανεμπόδιστα θα μπορούν έτσι να κάνουν τη βόλτα και τα ψώνια τους σχεδόν σε όλο το εμπορικό κέντρο της πόλης.
Η Δημοτική Αρχή Ιωαννίνων, προχωράει στην επανάληψη μιας ρύθμισης  που εφαρμόστηκε την παραμονή των Χριστουγέννων για τις οδούς Χ. Τρικούπη και Ανεξαρτησίας και κρίθηκε από επαγγελματίες και καταναλωτές, απολύτως πετυχημένη. Σε ανακοίνωσή της μάλιστα ευχαριστεί το προσωπικό της Τροχαίας Ιωαννίνων και τον Διοικητή της, Γ. Αζέλη, γιατί συνέβαλαν καθοριστικά στην επιτυχία της.
Με χαμηλές θερμοκρασίες
Με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες φαίνεται πως θα υποδεχτούμε τη νέα χρονιά. Μια πρώτη γεύση πήραν χθες οι κάτοικοι των Ιωαννίνων, αφού η θερμοκρασία παρέμεινε σε χαμηλά επίπεδα και το κύριο χαρακτηριστικό του καιρού ήταν οι ισχυροί άνεμοι. Παγετός σημειώθηκε στο μεγαλύτερο μέρος του οδικού δικτύου του Νομού Ιωαννίνων, με τα μηχανήματα της Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου, να ρίχνουν τόνους αλάτι, σχεδόν σε όλο το νομό.
Για σήμερα Παρασκευή δεν προβλέπεται αξιόλογη μεταβολή του καιρού. Η θερμοκρασία στα Γιάννενα θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα αφού αναμένεται να κυμανθεί από -3 έως 1. Ίδιο το σκηνικό και αύριο, Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ την Κυριακή 1η Ιανουαρίου προβλέπεται η ανώτερη τιμή να φτάσει τους 5 βαθμούς Κελσίου.
Επί ποδός η ΕΛ.ΑΣ.
Την ίδια ώρα, η Αστυνομία και το Πυροσβεστικό Σώμα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώνονται σε διάφορες περιοχές της χώρας, αλλά και της κίνησης στους δρόμους, βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα, προκειμένου να ανταποκριθούν σε κάθε περίπτωση που κριθεί αναγκαία η παρέμβαση και η συνδρομή τους.
Για το σκοπό αυτό έχει καταρτιστεί επιχειρησιακό πλάνο και έχει διατεθεί αστυνομικό και πυροσβεστικό προσωπικό καθώς επίσης μέσα και υλικοτεχνικός εξοπλισμός, ιδιαίτερα σε περιοχές όπου τα καιρικά φαινόμενα εμφανίζουν έξαρση.
Με βάση το σχεδιασμό ιδιαίτερη μέριμνα έχει ληφθεί για την ασφαλή κυκλοφορία οχημάτων και πολιτών, κατά τις μετακινήσεις τους στο οδικό δίκτυο της χώρας.
Όπως ενημερώνει ο Δήμος Ιωαννιτών, οι πολίτες, για τυχόν προβλήματα που προκύψουν από την κακοκαιρία, θα μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας: 26510 31448.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα