Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2017

Γιάννενα: Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου της τελευταίας 5ετίας....1.232 ΛΟΥΚΕΤΑ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΕΝΑ!

Καθημερινά 4 επιχειρήσεις κλείνουν στην πόλη, όταν λιγότερες από 2 ανοίγουν. 

Τουλάχιστον το 80% των εσόδων μας τα παίρνει το κράτος (φορολογία, ασφαλιστικά κ.ά.)» δηλώνει στον «Π.Λ.» Γιαννιώτης καταστηματάρχης που βρίσκεται σε απόγνωση...

Μπορεί τα κυβερνητικά στελέχη να έχουν ξεκινήσει εντατικά περιοδείες σε πόλεις και χωριά, μιας και οι κάλπες φαίνεται πως δεν θα αργήσουν να στηθούν, επιχειρώντας να κατευνάσουν τις κοινωνικές αντιδράσεις, όμως οι συνέπειες της
δίχρονης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι τόσο αισθητές, που είναι σχεδόν βέβαιο ότι πλέον δεν μπορεί να αναστραφεί το αρνητικό κλίμα.
Τα αδιέξοδα για σημαντική μερίδα της κοινωνίας μεγαλώνουν μέρα με τη μέρα, τα νοικοκυριά στενάζουν, οι επαγγελματίες δεινοπαθούν…
Στην περιοχή μας, σε μια από τις φτωχότερες περιφέρειες της χώρας, τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα από τον γενικότερο μέσο όρο. Αυτό αποδεικνύεται συχνά από τα στοιχεία της ανεργίας, που τοποθετούν την Ήπειρο στην πρώτη θέση, αλλά και από τα «λουκέτα» που αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Βάζουν λουκέτο!
Την σημερινή τραγική κατάσταση στην αγορά περιγράφει σ’ ένα πολύ ενδιαφέρον και συνάμα συγκλονιστικό ρεπορτάζ ο τακτικός συνεργάτης του «Π.Λ.» Χρήστος Τσέτσης, ο οποίος παραθέτει και επίσημα στοιχεία, τα οποία δεν χωρούν καμιάς  αμφισβήτησης.
Όπως αναφέρει, εμπορική κίνηση των Ιωαννίνων συνεχώς, μειώνεται, τείνοντας να μηδενιστεί! Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, σιγά-σιγά, αφανίζονται! Αιτία, τα εξοντωτικά φορολογικά μέτρα της Κυβέρνησης που πλήττουν καίρια τους επαγγελματίες.
Οι δυσβάστακτες φορολογικές επιβαρύνσεις και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές, αναγκάζουν πολλούς επαγγελματίες να βάζουν λουκέτο!
Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, κατά την τελευταία 5ετία διέκοψαν τη λειτουργία τους 6.158 επιχειρήσεις. Την ίδια χρονική περίοδο, λειτούργησαν 2.566 επιχειρήσεις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χρόνο βάζουν «λουκέτο» 1.232 επιχειρήσεις ή καθημερινά κατά μέσο όρο περίπου τέσσερις, ενώ αντίστοιχα ανοίγουν λιγότερες από δυο την ημέρα. Το 2016 έκλεισαν 581 επιχειρήσεις και λειτούργησαν 330 νέες.
Σε απόγνωση οι ΜμΕ
Γνωστός Γιαννιώτης επιχειρηματίας, που χρησιμοποιούσε τέσσερις υπαλλήλους, αναγκάστηκε, όπως μας είπε, τον περασμένο χρόνο, να προβεί στην απόλυση τριών, λόγω της ασφυκτικής μείωσης των πωλήσεων, και να λειτουργήσει την επιχείρησή του με τη συνδρομή μελών της οικογενείας του.
«Δεν μπορούσα να ανταποκριθώ στην τεράστια αύξηση των φόρων και των ασφαλιστικών εισφορών. Το 80% των λιγοστών εσόδων, τα οποία καθημερινά μειώνονται, τα παίρνει το κράτος», λέει στον «Π.Λ.» και προσθέτει: «δεν ξέρω αν θα μπορέσω να αντέξω το 2017. Κάθε χρόνο και χειρότερα! Βρίσκομαι, όπως και χιλιάδες συνάδελφοι, σε απόγνωση».
Άλλος έμπορος, ο Α.Σ., λέει: «Η Κυβέρνηση κήρυξε τον πόλεμο κατά των μικρομεσαίων. Μας εξόντωσε. Αντιμετωπίζουμε έντονα προβλήματα επιβίωσης!».
Τα στοιχεία
Αναλυτικά τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, κατ’ έτος, έχουν ως εξής:
• 2012: Διέκοψαν τη λειτουργία 984 επιχειρήσεις, λειτούργησαν 725 νέες.
• 2013: Διέκοψαν τη λειτουργία 2.787 επιχειρήσεις, λειτούργησαν 1.064 νέες.
• 2014: Διέκοψαν τη λειτουργία 1.152 επιχειρήσεις, λειτούργησαν 401 νέες.
• 2015: Διέκοψαν τη λειτουργία 704 επιχειρήσεις, λειτούργησαν 341 νέες.
• 2016: Διέκοψαν τη λειτουργία 531 επιχειρήσεις, λειτούργησαν 330 νέες.
Οι επιχειρήσεις οι οποίες διέκοψαν τη λειτουργία τους κατά την τελευταία 5ετία, καθώς και νέες επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν την ίδια περίοδο, όσον αφορά τη νομική τους μορφή, ήταν διάφορες: Ανώνυμες εταιρείες, ατομικές επιχειρήσεις, μονοπρόσωπες ΕΠΕ, Ομόρυθμες εταιρείες, εταιρρόρυθμες εταιρίες κ.ά.
Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Επιμελητηρίου, κατά τα περασμένα χρόνια υπερτερούσαν οι νέες επιχειρήσεις εστίασης και επιχειρήσεις καφέ. Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, τον περασμένο χρόνο ιδρύθηκαν πολλές εταιρίες (ομόρρυθμες, Ε.Ε και ΕΠΕ) επιστημόνων (ιατρών, μηχανικών κ.λπ.), προκειμένου να μειώσουν τα λειτουργικά έξοδα των γραφείων τους.

proinoslogos.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα