Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τρίτη, 17 Ιανουαρίου 2017

Απίστευτο deal καπνοβιομηχανίας: Ποια μάρκα τσιγάρων εξαγόρασε για 50 δις την Camel

Ποια εξαγόρασε την πασίγνωστη καπνοβιομηχανία Camel;

Η βρετανική καπνοβιομηχανία British American Tobacco (“Lucky Strike”) προχωρά σε πλήρη εξαγορά της ανταγωνίστριας αμερικανικής Reynolds (“Camel”) με τη συμφωνία να αγγίζει τα 49,4 δισ δολάρια.

Η ΒΑΤ αύξησε την προσφορά της μετά την απόρριψη από την Reynolds της προηγούμενης πρότασης των 47 δισ δολαρίων που είχε κάνει τον περασμένο Νοέμβριο.


Έτσι η ΒΑΤ αναλαμβάνει και το υπόλοιπο 57,8% των μετοχών που διακρατούσε μέχρι τώρα ο αμερικανικός όμιλος αλλάζοντας τον «χάρτη» της παγκόσμιας καπνοβιομηχανίας.

Οι μέτοχοι της Reynolds θα λάβουν 29,44 δολάρια για κάθε μετοχή σε μετρητά.

Η συμφωνία θα συνενώσει μία σειρά μεγάλων «ετικετών» στον κλάδο της καπνοβιομηχανίας, όπως Lucky Strike, Rothmans, Dunhill και Camel, Pall Mall.

Η BAT κατείχε μέρος του μετοχικού κεφαλαίου της Reynolds από το 2004 και η συγχώνευση αποτελούσε τη «λογική πρόοδο» στη σχέση των δύο εταιρειών Lucky Strike και Camel.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη των εργαζομένων της καπνοβιομηχανίας Camel, ωστόσο, τόσο η Camel όσο και η Lucky Strike είναι δυο μεγάλες βιομηχανίες και δε θα αφήσουν στο δρόμο τους χιλιάδες εργαζομένους. - See more at: http://newsone.gr/lifestyle/1354040-apisteuto-deal-kapnoviomichanias-pia-marka-tsigaron-exagorase-gia-50-dis-tin-camel#sthash.7zUwpf4C.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα