Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΣΚΑΣΕΙ Η ΒΟΜΒΑ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ !!

Πρωτόγνωρη εξουδετέρωση βόμβας Παγκοσμίου Πολέμου θα γίνει την Κυριακή στην δυτική Θεσσαλονίκη με τους κατοίκους να τρέμουν για τις περιουσίες τους καθώς σύμφωνα με επίσημες αναφορές αλλά και βάση φυσικής, μία τέτοιο βόμβα 250 κιλών, αν σκάσει μπορεί να τινάξει στον αέρα ένα ολόκληρο τουλάχιστον τετράγωνο.


Οι ειδικοί αναφέρουν πως είναι μηδαμινό το ποσοστό για να σκάσει η βόμβα, ωστόσο σε περίπτωση που συμβεί κάτι τέτοιο ίσως θρηνήσουμε και θύματα που θα προέρχονται κυρίως από όσους προσπαθήσουν να εξουδετερώσουν τη βόμβα ενώ οι υλικές ζημιές θα είναι τεράστιες στην περιοχή και σε μεγάλη απόσταση, με την έκρηξη της βόμβας και το ωστικό κύμα να ακούγονται πιθανότατα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.


Μια έμπειρη ομάδα τριών στρατιωτικών του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίων Ξηράς θα επιχειρήσει να απομακρύνει την βόμβα την ερχόμενη Κυριακή στη Θεσσαλονίκη. Η συγκεκριμένη ομάδα έχει ήδη εξουδετερώσει και μεταφέρει χιλιάδες εκρηκτικά και βόμβεςΌπως εξήγησε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Επιτελειου Στρατού (ΓΕΣ) Νίκος Φανιός, η ομάδα θα αφαιρέσει αρχικά τον πυροκροτητή και στη συνέχεια η βόμβα θα μεταφερθεί με όχημα του στρατού στο πεδίο βολής του Ασκού Προφήτη, προκειμένου να γίνει ελεγχόμενη έκρηξη.


«Από τη στιγμή που το πυρομαχικό είναι αποδεσμευμένο, δεν υπάρχει κίνδυνος να γίνει έκρηξη εύκολα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Φανιός, διευκρινίζοντας ότι η βόμβα είναι αεροπορίας και θα μεταφερθεί με όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας, υπό την εποπτεία της αστυνομίας, που θα έχει και την ευθύνη της απρόσκοπτης διέλευσης μέσα από τους δρόμους της πόλης.

Στρατιωτικοί του Τάγματος Εκκαθάρισης Ναρκοπεδίου Ξηράς έχουν εξουδετερώσει περισσότερα από 23.000 βλήματα, διαφόρων διαμετρημάτων, που βρέθηκαν κατά τη διάρκεια εργασιών κατασκευής του διαδριατικού αγωγού φυσικού αερίου (ΤΑΡ) στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Το Τάγμα επιχειρεί επίσης και στο αεροδρόμιο "Μακεδονία", όπου έχουν εξουδετερωθεί 14 ενεργές βόμβες αεροπορίας στην περιοχή όπου γίνεται διαπλάτυνση αεροδιαδρόμου.


Πανέτοιμος δηλώνει ο ΟΑΣΘ να ανταποκριθεί στη μετακίνηση των χιλιάδων πολιτών της δυτικής Θεσσαλονίκης, ενώ για τη μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες θα διατεθούν ειδικά οχήματα. Σύμφωνα με δήλωση του προέδρου του ΟΑΣΘ, Χρήστου Στεφανίδη «είμαστε έτοιμοι να διαθέσουμε λεωφορεία για τη μεταφορά των συμπολιτών μας. Υπολογίζω πως θα χρειαστούν 50–60 οχήματα με περίπου 100–120 άτομα προσωπικό, ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για περισσότερα λεωφορεία εάν κριθεί απαραίτητο. Κάθε λεωφορείο θα συνοδεύεται από ασθενοφόρο και πυροσβεστικό όχημα, ενώ η τροχαία θα πρέπει να μας υποδείξει τα σημεία επιβίβασης και αποβίβασης. Θα διαθέσουμε και δύο λεωφορεία για τη μεταφορά των ατόμων με ειδικές ανάγκες με ειδικά εκπαιδευμένο προσωπικό».
Η μετακίνηση με τα λεωφορεία θα είναι δωρεάν, ενώ για τη μεταφορά των ΑΜΕΑ με τα ειδικά οχήματα οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν από νωρίτερα στο τηλέφωνο 2313 302170. Επίσης, κάτοικοι που αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας θα πρέπει να επικοινωνήσουν το αργότερο μέχρι το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου με το ΕΚΑΒ (166) για την ασφαλή μεταφορά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα