Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Νέα ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πρόκληση από την Τουρκία: «Ειρηνευτική επιχείρηση» για την «ανθρωπιστική τραγωδία» η εισβολή στην Κύπρο!»

Έντονες αντιδράσεις και της Άγκυρας προκαλεί η υπόθεση της μνείας του Ενωτικού Δημοψηφίσματος του 1950 στα κυπριακά σχολεία. Το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών προχωρά ένα βήμα ακόμη, καθώς έρχεται να υπερασπισθεί την εισβολή του 1974 αναφέροντας ότι η «ειρηνευτική επιχείρηση του τουρκικού στρατού σκόπευε να βάλει τέλος στην ανθρωπιστική τραγωδία που προκλήθηκε από την νοοτροπία που πήγαζε στις ψευδαισθήσεις της Ένωσης».

Το τουρκικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωση του, χαρακτήρισε ως «χωρίς νόημα και απαράδεκτη» την σύγκριση που έκανε ο πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, ο οποίος είχε αναφερθεί στον παραλογισμό να διαμαρτύρονται οι Τουρκοκύπριοι για την απόφαση της κυπριακής βουλής, όταν το ψευδοκράτος «εορτάζει» και την εισβολή αλλά και την ανακήρυξη του ψευδοκράτους.



Με την ανακοίνωση του, το τουρκικό ΥΠΕΞ εκφράζει πλήρη στήριξη στις δηλώσεις του κατοχικού ηγέτη Ακιντζι, που ζήτησε από τον Νίκο Αναστασιάδη να αποσύρει την απόφαση της Βουλής. Υποστηρίζει επίσης την διακήρυξη των τουρκοκυπριακών κομμάτων. Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Λευκωσία οτι με την απόφαση της Βουλής η οποία προτάθηκε από το ακροδεξιό ΕΛΑΜ, ειδικά την στιγμή που οι διαπραγματεύσεις στοχεύουν την εγκαθίδρυση ενός νέου συνεταιρισμού στην Κύπρο «βασισμένου στην πολιτική ισότητα των δυο πλευρών» δεν συμβάλλει στην οικοδόμηση εμπιστοσύνης μεταξύ των δυο λαών στο νησί ούτε συμβάλλει στην διαπραγματευτική διαδικασία.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι αυτό το περιστατικό όπως και αλλά παρόμοια, «δηλώνουν ξεκάθαρα, ότι όσο δεν αλλάζει αυτή η θεμελιώδης νοοτροπία, η οποία αρνείται να αποδεχθεί τους Τουρκοκυπρίους σαν συνιδιοκτήτες του νησιού, θα είναι δύσκολο να υπάρξει αποτέλεσμα στις προσπάθειες για επίλυση του Κυπριακού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα