Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017

Εκτός εαυτού και πραγματικοτητας ο Χρήστος Χωμενίδης με δημοσιογράφο: «Εδώ δεν τρώει κανείς σκουπίδια»

Στην παρουσίαση βιβλίου «Ας ζήσει και κανένας» της Κατίνας Δημητρίου Ψαριανού, με θέμα τον εμφύλιο, μίλησε ο Χρήστος Χωμενίδης. Η δημοσιογράφος, Ανθή Βούλγαρη, πλησίασε τον συγγραφέα με την κάμερα της εκπομπής «Φτιάξε Καφέ να στα Πω» για να εξασφαλίσει κάποιες δηλώσεις.

«Το βιβλίο είναι πολύ ειλικρινές. Μιλάει για μία νέα κοπέλα, 16 ετών, που βρίσκεται σε μία κατάσταση εντελώς ακατονόητη για εμάς, το γεγονός ότι τρώγανε σκουλήκια και ωμά μακαρόνια».



«Και σήμερα όμως ο κόσμος τρώει σκουπίδια», είπε η δημοσιογράφος. Το σχόλιο έβγαλε εκτός εαυτού, τον Χρήστο Χωμενίδη. «Στον τρίτο κόσμο κυρία μου, όχι εδώ! Στην Ινδία να πάτε να δείτε να τρώει ο κόσμος σκουπίδια. Εδώ κανείς δεν τρώει σκουπίδια. Είναι ντροπή αυτό που είπατε! Είναι προσβολή στην αντάρτισσα. Εμάς οι γονείς και οι παπππούδες μου ήταν εκεί πέρα. Να έχουμε κάποια αντίληψη της Ιστορίας. Προσβάλατε τη συγγραφέα. Τρώει ο κόσμος σκουπίδια; Στην Ινδία», είπε ο Χρήστος Χωμενίδης.

«Σήμερα δεν ψάχνει ο κόσμος στους σκουπιδοτενεκέδες;», τον ρώτησε η δημοσιογράφος. «Κάποιοι άνθρωποι ψάχνουν κάποια στιγμή στους σκουπιδοτενεκέδες. Δεν τρώει ο κόσμος σκουπίδια. Αν αυτό το αποκαλείτε δημοσιογραφία, είναι ντροπή σας και προσβολή στη συγγραφέα».

Στη συνέχεια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, στην παρουσίαση βιβλίου αναφέρθηκε στο περιστατικό. «Πετάγεται αυτή η δημοσιογράφος, καλόπιστα νομίζω, γιατί απλώς δεν ήξερε και μου λέει: ΄΄Και τώρα τρώνε οι άνθρωποι στα σκουπίδια''. Και της λέω: ΄΄Προσβάλλετε τόσο πολύ τη συγγραφέα''. Για να πω ειλικρινά τι είπα: ''Δεν μπορώ να ακούω μ&%ς, να συγκρίνετε
αυτό που συνέβη τότε, με το ό,τι γίνεται σήμερα. Αλλά βέβαια, όταν το μυαλό μας γίνεται πουρές από την προπαγάνδα!», τόνισε. Στη συνέχεια απευθυνόμενος στη δημοσιογράφο είπε: «Συγκρίνετε αυτό που συμβαίνει στην Αθήνα σήμερα, με αυτό που έζησε η κυρία Δημητρίου; Δεν μπορώ να ακούω μύθους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα