Τελευταία νέα...
Αρχική ΗΠΕΙΡΟΣ ΥΠ.ΕΛΛΑΔΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΥΓΕΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ ΠΑΡΑΞΕΝΑ

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

Το μικρό σπίτι στο λιβάδι επιστρέφει στην ΕΤ2 (μαζί με την παιδική νοσταλγία μας)

Καθημερινά στις 3.30 το μεσημέρι η δημόσια τηλεόραση, προφανώς λόγω ένδειας προγράμματος, προσφέρει στους ανά την επικράτεια αιθεροβάμονες και νοσταλγούς του παρελθόντος, σε επανάληψη την κλασσική οικογενειακή σειρά «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι» με την οποία μεγάλωσαν τόσα και τόσα παιδάκια σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης…  Η σειρά μεταδόθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας στις αρχές του 1975 και βασίζεται στα ομώνυμα αυτοβιογραφικά βιβλία της Λόρα Ίνγκαλς Ουάιλντερ. Είναι γυρισμένη στην αμερικανική Δύση και καταγράφει την καθημερινότητα μιας πολυμελούς αγροτικής οικογένειας του 1880.
Υπόθεση, για όσους δεν την πρόλαβαν τότε…

… Ύστερα από μακροχρόνια αναζήτηση, οι Ίνγκαλς εγκαθίστανται σε μια μικρή φάρμα έξω από το Γουόλνατ Γκρόουβ της Μινεσότα. Η ζωή στην αραιοκατοικημένη περιοχή είναι γεμάτη εκπλήξεις και η επιβίωση απαιτεί σκληρή δουλειά απ’ όλα τα μέλη της οικογένειας. Ως γνήσιοι πιονιέροι, οι Ίνγκαλς έρχονται αντιμέτωποι με ξηρασίες, καμένες σοδειές κι επιδρομές από ακρίδες. Παρ’ όλα αυτά, καταφέρνουν να επιβιώσουν και να ευημερήσουν.
Την ιστορία αφηγείται η δευτερότοκη Λόρα (Μελίσα Γκίλμπερτ), που φοιτά στο σχολείο της περιοχής και γίνεται δασκάλα στα δεκαπέντε της χρόνια. Πολύ αργότερα, η οικογένεια μετοικεί σε μια ολοκαίνουργια πόλη στην περιοχή της Ντακότα – «κάπου στο τέλος της σιδηροδρομικής γραμμής». Εκεί, η Μέρι (Μελίσα Σου Άντερσον), η μεγάλη κόρη της οικογένειας, που έχει χάσει την όρασή της, θα φοιτήσει σε σχολή τυφλών. Και η Λόρα θα γνωρίσει τον μελλοντικό σύζυγό της, τον Αλμάντσο Ουάιλντερ.

Η σειρά κάνει νέα πρεμιέρα  το Σάββατο 4 και Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Συντονιστείτε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Τελευταία Νέα